SOS TELEFON ZA ČLANE

041 702 072


13.02.2017
 

PETROLOV IZLET 2017



SPLIT, MEĐUGORJE, KORČULA, NEUM, SLAPOVI KRAVICE
»Kad ja vidin modro more i zelene borove
Zakantat ću ovu pismu za tebe
Za mrkinte i žale, za naš Ošjak i vale
Velu Luku mala ne zaboravi.«
Oliver Dragojević (Vela Luka - Korčula)

Potovanje: 12. 5. – 14. 5. 2017

1. DAN: SLOVENIJA–SPLIT-MEĐUGORJE-SLAPOVI KRAVICE-NEUM
Prevoz z vlakom iz Ljubljane. Prihod v Split med 08.00 in 08.30. Na železniški postaji vas bodo že čakali avtobusi. Gostje se bodo presedli v avtobuse in nadaljevali pot. Ta dan si bomo ogledali čudovit slap, apnenčaste kaskade, ki so nastale na hercegovskem kraškem ozemlju z imenom Kravica. Celotna linija kaskad je dolga kar 120 m in visoka 28 m. Nato se boste seznanili z zgodbo Međugorja. Leta 1981 je ta kraj postal znan po Marijinih prikazovanjih. Kraj se je od takrat spremenil v veliko romarsko središče, ki ga je obiskalo že več kot 30 milijonov vernikov. V Međugorju so namreč izgradili tudi okoli 150 prenočitvenih zmogljivosti… kraj se je spremenil, torej se je domačinom v vsakem primeru res prikazala Marija. Mi bomo obiskali ta unikatni fenomen. Organizirano zgodnje 3-hodno kosilo s pijačo v »Herceg etno selu«. Za dobro voljo bo poskrbel duet ali trio tamburašev. Sledi vožnja do Neuma. Nastanitev. Sprejem dobrodošlice ob prihodu. Organizirana bifejska večerja bo vključevala tudi paket pijače. Band z živo glasbo vse do 24.00.

2. DAN: KORČULA
Vznemirljiv dan z vonjem po soli in morju. Vožnja na polotok Pelješac. Iz Orebića bomo z ladjicami v nekaj minutah pripluli na Korčulo. Otok je obilno porasel s sredozemskim rastlinjem, vinogradi in borovimi gozdički. Ponaša se z burno zgodovino od časov antične Grčije, starega Rima, Beneške in Dubrovniške republike. Tudi svetovni popotnik Marco Polo je imel svoj dom na Korčuli. Sprehodili se bomo po romantičnem mestu, ki se skriva za utrjenim obzidjem (katedrala sv. Marka, Opatska palača, palača Gabriellis iz 15. stoletja,…). Organizirano 3-hodno kosilo s kozarcem vina v restavracijah. Sledi kratka plovba do bližnjega otočka Badija. Ustavili se bomo na obali. Maja bi morje že lahko bilo prijazno za pogumnejše plavalce, sončni žarki pa dovolj topli, da se jim nastavimo. Za boljše vzdušje bo poskrbela tudi glasba v živo. Plovba do Orebića, prevoz do Neuma in hotela. PETROLOV VEČER. Organiziran bo v veliki restavraciji hotela. Večerja servirana, izbran dalmatinski 6-hodni meni, ki vključuje paket pijače. Za dobro vzdušje po poskrbela izbrana glasbena skupina. Plesali in veselili se boste lahko vse do 03.00. Želimo vam navihan, nepozaben večer.

3. DAN: NEUM-SPLIT–SLOVENIJA
Prevoz do Splita. Predlagamo kratek individualen sprehod po centru mesta, kavico na Rivi, morda kosilo. Najbolj radovednim pa predlagamo sprehod po »Dioklecianovem« delu Splita ob obali. Na kolodvoru se bomo vkrcali na vlak in….. do Slovenije in Ljubljane. Že skorajda poletna dalmatinska izkušnja bo ostala za vami.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z vlakom in avtobusom, 2 nočitvi z zajtrkom v Grand hotel Neum 4* v dvoposteljnih sobah, 3-hodno kosilo v restavraciji v Herceg etno selu z 0,25 l vina + 0,25 l vode po osebi, 3-hodno kosilo s kozarcem vina v restavracijah na Korčuli, 1 bifejsko večerjo s pijačo (0,5 l vina + 0,5 l mineralne vode ali 2 pivi 0,33 l ali 2 brezalkoholni pijači 0,2 l, duet ali trio tamburašev ob kosilu v etnološki vasi v Međugorju, glasbeno skupino ob prvi večerji, eno svečano 6-hodno večerjo s pijačo (1 l vina + 0,5 l mineralne vode ali 4 piva 0,33 + 0,5 l mineralne vode ali 4 brezalkoholne pijače 0,2 l + 0,5 l mineralne vode), glasbeno skupino na svečani večerji, vstopnino za ogled slapov Kravica, plovbo z ladjicami na relacijah Orebič-Korčula-Badija-Orebić, živa glasba na otočku Badija, obveznega lokalnega vodnika na Korčuli, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek pri odhodu.
CENA NE VKLJUČUJE: pijače izven navedenih paketov pijač.
NASTANITEV: GRAND HOTEL NEUM 4*

Več o izletu in prijave na strani, ki je namenjena zgolj registriranim članom.

Nazaj na seznam
 
SINDIKAT DELAVCEV SKUPINE PETROL
Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana
T: 01 47 14 203
E: info@sindikat-petrol.si
PRIJAVA V E-NOVICE
Ime in priimek:
 
E-pošta: