SOS TELEFON ZA ČLANE

041 702 072


VREME BO...

slovreme

ŠALA DNEVA

FANTJE NA DELO

Dva policaja prideta popolnoma gola na delo. Ko ju šef vidi popolnoma znori in jih pokliče v svojo sobo ter jih vpraša kako za vraga sta lahko prišla taka v službo.
"Šef," se branita, "bila sva v javni hiši."
"In, kaj je bilo potem?"
"Pa, šef, dobila sva dve punci, da se ti noge zašibijo, ko ju pogledaš."
"In, naprej.."
"No, punci sta rekli, naj se slečva do golega..."
"V redu, naprej, naprej,..."
"In tako, šef, sva se slekla, nakar punci rečeta: "Fantje, zdaj pa na delo!".
In sva šla."

Izlet na Blatno jezero

06.03.2014
 
IZLET NA BLATNO JEZERO V MESECU SEPTEMBRU 2013
Sindikat enote Maribor je v mesecu septembru organiziral izlet na Madžarsko, Blatno jezero z okolico.
Prvi dan nas je pot vodila do Pécsa, mesta pod zaščito UNESCA, ki je bilo leta 2010 Evropska prestolnica kulture. Med sprehodom po Király Út smo opazili veliko narodno gledališče in razkošni rotovž. Ogledali smo si ostanke turških kopališč, visokih minaretov, džamijo Gazi Kaszim, ki zavzema centralno lego na glavnem trgu Széchenyi. Zaradi razgibanega kulturnega dogajanja zadnjega desetletja je bilo mesto kulturna prestolnica Evrope 2010. Prosti čas smo izkoristili za sproščen klepet ob kavici in pijači. Kasneje smo obiskali še vas Villany, ki je središče vinorodne regije, saj je v vasi več kot sto kleti. Odšli smo v eno izmed kleti, kjer smo ob prigrizku pokušali odlična vina, še posebej znana po vsem svetu so rdeča vina. Polni veselja, pričakovanja in dobre volje smo pot nadaljevali do Blatnega jezera, kjer smo se nastanili v hotelu in večerjali v ČARDI – tipični Madžarski restavraciji. Drugi dan smo imeli nekaj časa za sprehode in kopanje ob Blatnem jezeru, popoldan obiskali severno obalo Blatnega jezera do vinorodnega okoliša Badacony. V eni značilnih vinskih kleti so nam postregli s palinko, pogačo, tipično malico z domačimi dobrotami in tudi brez degustacije vin seveda ni šlo. Ob večerji v hotelu je sledila živa glasba, kjer smo se ob dobrih ritmih zavrteli in se zabavali pozno v noč. No in prišel je zadnji dan našega izleta, kjer smo še malo spoznavali Blatno jezero z okolico, V Kesthelyju smo si ogledali baročni dvorec Festetics s prekrasnimi sobanami ter izjemno Helionsko knjižnico. Z zanimanjem smo si ogledali tudi marcipanov muzej in raznovrstne slaščičarske specialitete. Potem nas je pot vodila v največji zdraviliški kraj na Madžarskem, ki je znan s termalno vodo in zdravilnim blatom. Prispeli smo do polotoka Tihany, kjer kraljuje nad jezerom s svojo cerkvijo in samostanom Sv. Andreja iz leta 1038. Po krajšem postanku smo se s trajektom popeljali na južno stran jezera in se mimo Siofoka polni lepih vtisov in dobrega druženja s sodelavci vračali nazaj proti domu. Tudi utrujenost na avtobusu nam ni mogla do živega, saj so nove dogodivščine in veselo druženje premagale le to. Z lepimi vtisi smo se peljali proti domu z mislijo, da se kmalu spet vidimo ob naslednjem prijetnem druženju.

 

POVEDALI SO...


"Biti šampion je pomenilo ne odnehati, in to ne glede na težavnost okoliščin in ne glede na to, kako majhne se zdijo možnosti za uspeh. Če si dovolj pogumen, vzdržljiv in vztrajen, da prečkaš ciljno črto, si šampion."
Dean Karnazes


"Brez dela ni uspeha. Brez uspeha pa ni počitka. Zatorej delajte, če hočete kdaj tudi počivati. Če ne že prej, boste počivali na pokopališču."
Pablo Carlos

SINDIKAT DELAVCEV SKUPINE PETROL
Dunajska cesta 50, 1000 Ljubljana
T: 01 47 14 203
E: info@sindikat-petrol.si
PRIJAVA V E-NOVICE
Ime in priimek:
 
E-pošta: